"תוצרת הארץ" – שיווק בוטיק עברי – "להציע ללקוחות מוצר שהוא טוב, במחיר שהוא סביר".

כשאתם מתקשרים לסלולארי של שַׁי אלקיים (ואני מבטיח לכם שאתם מאוד תירצו לעשות את זה) צליל ההמתנה, עד ששַׁי יענה לכם, ( והוא תמיד עונה) הנו שירו של נתן אלתרמן "תוצרת הארץ" ( איך לא?…) המבוצע ע"י אריק איינשטיין. ובמילות השיר נכתב כך : " לעורר אהבה וכבוד וחיבה וקנאה לתוצרת הארץ ! לחלב, לחצץ, לעוגות, לריבה, לגבינה, מתוצרת הארץ !…יש מכל הזמנים, יש מכל המינים, הב כוחות לתוצרת הארץ !…"! 

 שַׁי אלקיים, עבד כשכיר בחברות טמפו, הכרם, יקב קסטל, בירה ג'ימס, ואחרי 15 שנה בתחום כשכיר, החליט לצאת לדרך עצמאית, כשהרעיון שעמד מאחורי זה "לקחת יצרנים מקומיים קטנים שעושים מוצר מושקע ומוקפד עם המון אהבה ונשמה ובעצם לשווק אותם ללקוחות שכבר הכיר ועבד מולם שנים בתור שכיר ולהכניס את אותם המוצרים למעדניות, חנויות יין, ומסעדות שף ולתת להם במה".

ודרך זה לפתח את "תוצרת הארץ" שמאמינה בראש ובראשונה בקידום יצרנים קטנים ומשפחתיים המייצרים תוצרת מקומית גאה בעלת מגע אישי והמון אהבה."

מגוון המוצרים המשווקים ב"תוצרת הארץ" מיוצרים באיכות מובחרת ובכמויות קטנות תוך חיבור לשורשי ארצנו. החזון הוא, לעשות "שוק איכרים" שישתתפו בו כל היצרנים המשווקים על ידו.

תמצאו כאן שיכר עברי הכולל יין, סיידר תפוחים ויינות של יקב מרשה, את יקב מאור , את יקב מילס, את יקבי סבא יאיר עם שיכר הרימונים, תמצאו את הסיידר של אלרום, תמצאו את המוצרים של משק עברי שמני זית של משק פתורה, דבש ומעדני פרי, הליקרים והריבות של ענת וגבינות צאן של הנוקד.

טווח מחירי היינות לצרכן על המדף נע בין 75 ש"ח ל- 150 ש"ח, שמני הזית ושאר מוצרי הבוטיק הנלווים כמו ריבות ורטבים נעים בין 25 ל-30ש"ח,  בקבוקי שמן זית 750 מל"ל ב 45 ש"ח, בקבוק של 1 ליטר ב- 52 ש"ח, לבקבוק שמן. גבינות עיזים וכבשים של "הנוקד" נעים בין 180 ש"ח ל- 240 ש"ח לקילו, סיידר אלכוהולי נמכר היטב גם בברים וגם בבתי קפה ומעדניות וכפריות למיניהן גם קר כבודדים בין 13-14 ש"ח וגם ברביעיות במחיר מיוחד של 45 ש"ח למארז. תמחור כלל המוצרים מושתת על "להציע ללקוחות מוצר שהוא טוב, במחיר שהוא סביר". "לקחת מוצר שהוא איכותי ולהביא אותו לשוק לא במחיר שהוא פלצני."

הפורטפוליו מורכב בבסיסו ממוצרי מעדנייה אליו מצטרפים באופן טבעי יינות כי זה התחום העיקרי ולב ליבו של העסק ומעולם היין ששַׁי  מגיע ממנו, לכאן הצטרפו גבינות וריבות ושמני זית שאפשר למכור אותם למגוון רחב של תמהיל חנויות ולקוחות.

מוצרי "תוצרת הארץ" פרושים כיום כבר בלמעלה מ- 100 נקודות מכירה ברחבי הארץ. כ- 30 מהם, בעיר ירושלים, כ- 40 מהם, באזור המרכז, והשאר באזור השרון צפונה עד חיפה והקריות ורמת ישי. מוצרי "תוצרת הארץ" נמצאים גם במסעדות נחשבות כמו "אונזה ומשייה", "פלימרקט", "פופינה", "רוקח 73", "קלואליס", "מרינדו", "ויינברג", "שפר, "דולפין ים", ומעדניות נחשבות מ"זלמן" דרך ה"קצבייה" בביתן אהרון, "פיטר הומל" בקניון דרורים, "מעדניית חוות צוק" ברמת אביב, עוד ועוד.

כל היקבים ששַׁי מייצג, הם יקבי בוטיק שהייננים שלהם הם גם בעלי הכרמים והם אחראים על התוצרת שלהם בהקפדה יתרה משלב הכרם ועד לבקבוק. ללא פשרות. כאן ב"תוצרת הארץ" – לא מוכרים מחיר. אלא מוכרים איכות. אזורי גידול כמו גליל עליון של יקב מילס או רמת הגולן של יקב מאור, או הדרום כמו יקב מרשה, מאפשרים לתת ביטוי גם ליינות מאזורי גידול וטרואר שונים. בפורטפוליו היינות תמצאו גם יין רוזה, גם יינות לבנים, גם יינות קינוח, וגם שיכררימונים. זה הופך ליותר מעניין וליותר מגוון כשכל אחד מהייננים מביא לידי ביטוי גם את הטאץ' האישי שלו.

החג האחרון מספר  שַׁי  "היה לא קל למשווקים הקטנים". הוא מכנה זאת תחת הכותרת "החגים עברו לסופרים" והוא מסביר: "היום כל סופר גדול מחזיק מגוון גדול של יינות לצד אלכוהול ואם פעם הלקוח היה מפצל את קניותיו בין הקצב לבין המעדנייה לבין המכולת השכונתית והירקן, היום בסופר הגדול והממוזג עם החניה החינמית הוא מוצא את הכול תחת אותה קורת גג ואפילו הוא יכול להיכנס לאינטרנט ולעשות את כל הקנייה און ליין שגם תגיע אליו אל סף הדלת שעתיים אחר כך. מה שעוד קרה שאותן רשתות סופר גדולות, הכניסו גם את הסדרות הגבוהות של היינות. היום לדוגמא בכל אחד מהסופרים הגדולים באזורים של חתך סוציו אקונומי גבוה תוכל למצוא יינות פרימיום של היקבים הכי נחשבים בישראל מוצעים על המדף לכל דורש. זה אומר שהתחרות היא הרבה יותר קשה. רשתות הסופר בראש ובראשונה נגסו בחלק מהעוגה של חנויות היין עם הרבה יותר מגוון של יינות אבל גם עם הרבה יותר יינות של היקבים הגדולים מה שמייצר אוטומטית אינפלציה על המדפים ורמות של מחיר היינות יורדות בשל מבצעים ומתנות שמעניקים היקבים הגדולים על עסקאות גדולות."

והוא מוסיף ואומר : "אחידות, זה משהו שמאוד חשוב לי. הן למיתוג של היצרן שאני עובד איתו והן לחיות על המדף ולהמשכיות של מכירה של המוצר בשוק. ברגע שאתה מייצר מוצר שהתוצרת שלו אינה אחידה, אז פעם תקבל יין או גבינה עם חמיצות כזו, ופעם עם מליחות קיצונית, או יין שאינו מאוזן.  אלה דברים, שלי כמשווק שהכותרת שלו היא איכות, קשה למכור לאורך זמן ואני לא יכול להרשות לעצמי ולשם שלי ושל לקוחותיי להיפגע."

"המכירות שאני עושה אינן חד פעמיות. הן על בסיס מחזורי. אני שם דגש על מוצרים שמתאימים לכל מקום שאני נכנס אליו. מוצרים שלי לא יעלו על מדף של חנות או מעדנייה רק בכדי למכור. הלקוח שלי, צריך למכור את המוצרים שלי על המדף של החנות שלו ואני לא אמכור ללקוחות שלי מוצרים שאינם מתאימים לקו של החנות או ללקוחותיה והיא תתקשה להציע ולמכור את המוצרים".

נפגשנו  שַׁי ואני, לארוחה וטעימת יין, במסעדת/מעדניית "חוות צוק" ברמת אביב. זוהי מסעדה/מעדניה שכונתית, שממוקמת בשכונה יוקרתית. מצד אחד ממש משמאל לדלת הכניסה, תמצאו מדפי יינות עמוסי יינות עם טובי היינות של היקבים הישראלים מהקטנים שבהם ועד לנחשבים כבולטים בהם, ומולכם, יקבל את פניכם בר להסבה לשתייה ולאכילה. ומימין, תמצאו מעדנייה עם מטעמים מעוררי חיך ותיאבון. במעדנייה/מסעדה שכזו בשכונה "צפונית" שכזו, הפורטפוליו של "תוצרת הארץ" מרגיש מאוד בנוח. על מדפי היינות תמצאו את היקבים שהוא מייצג מאור ומילס, במקרר הגבינות תמצאו את הגבינות שהוא מייצג ממחלבת "הנוקד", ואת הסיידר של תפוחי "בראשית" מיקב אלרום שהוא מייצג והחיבור הוא כל כך נכון.

הבעיה היא, במקומות שמגוון המוצרים הוא יותר מצומצם, הביקוש הוא יותר קטן והלקוחות הם יותר "עמך" אבל דווקא כאן בשל העובדה שסל המוצרים של "תוצרת הארץ" הוא מאוד רחב, אז אם אתה לא מוכר מוצר אחד, אתה מוכר מוצר אחר.

בימי שישי, ובערבי ימות השבוע, עורך שַׁי, טעימות ברחבי הארץ. לדבריו זה בגדר MUST שצריך לעשותו כדי לקדם את המוצרים וגם לאפשר ללקוחות להתרשם בטעם ולא רק ממראה והבקבוק והכיתוב על התווית. "אלה הם מוצרי בוטיק שצריך לבנות להם את המוניטין" הדרך לבנותם הם הטעימות בימי שישי וערבי יינן, ששַׁי  מקיים.

ערב יינן

קחו לדוגמא את האירוע הבא שאתם כאן ועכשיו חייבים לעצמכם לקבל החלטה ומהר. ערב יינן, עם דני מאור מיקב מאור, יתקיים ב- 30.6.15 בשעה 19:30 ב"פיטר הומל'ס" מעדנייה/מסעדת שף, בקניון דרורים, בצומת בני דרור, טלפון: 09-8800757. בערב הזה, יוטעמו כל היינות של יקב מאור. סמיון סוביניון לבן, רוזה קברנה מרלו פטי וורדו, גבעת אורחה אדום קברנה סירה, הסדרה הגבוהה מאור עם הקברנה סוביניון, והסירה יין הדגל, ילוו את הטעימה, מנות ראשונות שיכין לכבוד האירוע פיטר הומל דגים וגבינות ועוף מעושן במעשנת ובסדרת היינות הגבוהה יוגשו נתחי בשר מעושנים. מדובר על אירוע סביב שולחן לכ- 20 איש, בעלות של 220 ש"ח לאדם. הרשמה בפייסבוק של "תוצרת הארץ" או טלפונית לפיטר הומל למעדנייה.

בעוד שַׁי ואני "מחסלים" ללא כל בעיה את הקברנה סוביניון מרלו 2009 של יקב מאור, ואיזה יין נפלא הוא היה ובתימחור שפוי לחלוטין, לצד פלטה של ירקות אנטי פסטי ופיסות בשר ונקניקיות, אני מבקש משַׁי, לבדל בעבורי את שני היקבים מילס ומאור והוא מתאר אותם ככה. "בעוד יקב מאור הוא עולם ישן יותר, תבלון, יותר אדמה, יותר עץ, יקב מילס הוא סגנונית יותר עולם חדש. יותר פרי בשל, עם ארומות מתקתקות."

בקיץ, מספר שַׁי, "יש ביקוש ליינות לבנים וליינות רוזה וזה גם חלק מטרנד ואופנה" והוא עם ההיצע שלו מוכן גם לביקוש הזה עם רוזה ויין לבן של יקב מאור ועם יינות לבנים של יקב מילס. ויין לבן של יקב מרשה.

"כשיש ביקוש, אומר  שַׁי, אני שם. ואני אוהב להיות שם".

והוא מוסיף ואומר: "יין נחשב אצל רבים למותרות וחבל שכך. הייתי מאוד רוצה שהאנשים יתייחסו ליין כאל מזון."

לאחרונה נחתמו הסכמים של "תוצרת הארץ" עם מחלבת "הנוקד" וחג השבועות האחרון היווה עבור הצדדים דחיפת חשיפה מצוינת ומכאן שיווק של הגבינות. בימים אלה ממש, נחתם הסכם בלעדיות עם מותג ה"ריבות וליקרים של ענת" מותג בוטיק איכותי מרמת השרון. ונמצאים במגעים לקראת חתימת הסכמים לשיווק והמוצרים של המותג "בית בד שמן המאה" של קיבוץ דגניה.

חשוב לי מאוד אומר שַׁי, "לעבוד עם אנשים. חשובה לי הכימיה הבין אישית וחשובה לי מאוד איכות המוצרים והאמינות של האנשים שאני עובד איתם."

עד כמה קשה לך שַׁי, הכניסה עם היינות שלך למסעדות כשהתחרות היא כל כך עזה?

"מאוד חורה לי כאיש שיווק לשבת מול בעל דעה וסמכות החלטה כמלצר יין במסעדה ואנחנו טועמים יחד 6 יינות, והיינות הם טובים, והמחירים הם טובים, אבל בסופו של דבר הוא ילאה אותי ואז יאמר לי ש"תפריט היין כבר נסגר" ואני לא מצליח להיכנס לתפריט היין של המסעדה אפילו לא עם יין אחד והוא קיבל הנחתה מבעל הבית שהוא צריך להמשיך לעבוד בתפריט היין עם XY או Z  של יקבים, כי הוא קיבל תמורת זה כסף או שזה משתלם לו יותר או שזה פשוט נמכר אצלו. ואני שואל את עצמי ומביע את דעתי "הרי למה אתה מלצר יין? למי אתה מייעץ? האם אתה לא כאן במהות תפקידך לא רוצה לקדם את הענף? ואיך מקדמים את הענף? נותנים מדי פעם לאיזה יקב או שניים להיכנס לתפריט שלך עם איזה בקבוק שלו או שניים, אין לי בעיה להיות בתפריט שלך איזה חצי שנה, אבל תיתן לי במה, תן לי משהו. וזה לא קיים. וזה צורם לי מאוד. אני כמשווק קטן, לא מסוגל "לסגור" את המסעדה מכל הכיוונים. אני לא מסוגל לתת גם יין גם אלכוהול גם סדרות נמוכות גם סדרות גבוהות וגם מחירי ריצפה. מה שאני בתור משווק קטן יכול להציע זו איכות, זה ייחודיות, זה לצקת קצת עניין תבלין וסקרנות בתפריט היין קצת גוונים שאין לו, קצת משהו מיוחד בכדי לרבע את המעגל של התפריט ולצאת מההכתבה מלמעלה."

אז אם אתם מיסעדה, או כפרייה, מעדניה, או בית קפה, אם אתם חנות יין ממותגת, או חנות של אוכל כלי ודברי אוכל נחשבת, תזמינו את שי אלקיים מ"תוצרת הארץ", תטעמו, תתרשמו, מבטיח שתהנו. 

"תוצרת הארץ" – שיווק בוטיק עברי

שי אלקיים

054-4554576

שתפו!

Facebook
WhatsApp
Scroll to Top