לא בכל יום נופלת אצל כתב היין הזדמנות לפגוש פנים אל פנים אושיה ואישיות מעולם היין שמאחוריה שם של מותג יין ידוע כשהמפגש מקפל בתוכו הרצאה מעניינת וטעימת יין שהיא לא פחות מיוצאת דופן, ייחודית, מיוחדת, נדירה ומאלפת.
TASTING UNDER THE STARS נקראה הטעימה וחמשת*****הכוכבים הם לא פחות מכתרים של "אליפות" ( איכות גבוהה ומוכחת ביין כמובן).
אריק סגל אחד הבעלים של קבוצת צרפת–ישראל ליינות איכות בע"מ היבואנית של מותגי יין ואלכוהול ידועי שם, אירח בישראל את היינן והבעלים של יקב MASI (בהיגוי נכון אומרים "מאזי") האיטלקי, מר SANDRO BOSCAINI סנדרו בוסקאיני שהוא הנשיא של היקבPRESIDENT OF MASI AGRICOLA לטעימת אורך ייחודית ונדירה של היינות המיוחדים של היקב. באירוע שאף הוא עצמו הוגדר כייחודי ויוצא דופן, כשהיינות הם משנים בהם זכו יינות אלו לעיטור של 5 כוכבים בזכות שנת בציר יוצאת דופן באיכותה וחלקם יינות המגיעים היישר מהאוסף של מרתף היינות הפרטי של SANDRO BOSCAINI ד״ר סנדרו בוסקאיני.
לאור החשיבות הרבה שנתנה היבואנית קבוצת צרפת–ישראל ליינות איכות בע"מ לאירוע המיוחד, לאורח וליינות, התקיימו שני מפגשים שבהם התארחו לא פחות מ- 50-איש בכל מפגש, חלקם הקטן כתבי ועיתונאי יין ומרביתם מסעדנים וסומליירים (בכל אירוע הוטעמו כ- 32- בקבוקי יין).
האירוע הראשון התקיים במלון אמריקן קולוני בירושלים שם היו אחראים על תפריט משותף וכבודת האוכל שף עבד אל כארים שמשנה השף של אמריקן קולוני ולצידו שף אלון גורפינקל השף של מסעדת דלאל התל-אביבית. השניים רקחו תחת ידיהם מנות עשירות המשלבות מטבח ים תיכוני מודרני ומטבח ערבי.
האירוע השני זהה במתכונתו, היה במסעדת דלאל כשהשף התל-אביבי הפעם מארח את השף הירושלמי.
הרעיון לקיים את שני מפגשי הענק הללו הגיע לאחר שזו הפעם הראשונה בתולדות היקב ששני בצירים 2006 ו- 2007, יצאו יוצאים מהכלל ובאופן עקבי כשהם זוכים ב*****חמשת הכוכבים תחת הקטגוריה העילית "סופר פרימיום וינטאג' ". הבצירים שזכו לאורך השנים בתואר הנכסף***** 5 כוכבים הם : 1964, 1983, 1988, 1990, 1995, 1997, 2006, 2007.
דרוג *****5 הכוכבים VINTAGE CLASSIFICATION נקבע כך :
אזור וולפוליצ'לה מוגדר כאזור יין עם היסטוריית בצירים מתועדת ליינות וולפוליצ'לה ואמרונה בתקופה של ה- 50 – שנים האחרונות.
השיפוט של המחלקה הטכנית של היקב מחמיר ביותר והוא מביא תחת שיקוליו נתונים טכניים ואורגניים ואקלימיים ברמת האיכות הגבוהה והמחמירה ביותר. ההתפתחות האבולוציונית בשנות הבציר מביאה תחת שיקוליה נתוני גדילה והבשלה לרבות השלב העדין של האפאסימנטו APPASSIMENTO (ייבוש הענבים על מחצלות הבמבוק). בשלב הזה היין יכול להגיע לרמות מצוינות ואיכות גבוהות ביותר. מהענבים המתייבשים נדרשים ריכוזיות, בשלות יתר, שמאוחר יותר יוציאו את המיטב והמירב שבטעמים והארומות האפשריים.
סנדרו בוסקיאני SANDRO BOSCAINI , הנו הדור השישי ממשפחת יצרני יין מאזור ונטו שבאיטליה. הוא החל את עבודתו ביקב לאחר סיום לימודי התואר שלו ב- 1964. בשנת 1978, הוא התמנה לנשיא היקב ומאז ועד היום הוא מכהן בתפקיד.
את היקב היוקרתי והנחשב MASI מנהלים האורח סנדרו בוסקיאני SANDRO BOSCAINI לצד בנו רפאל RAFFAELE BOSCAINI שאחראי על התיאום של הקבוצה הטכנית המונה צוות של מתאם כללי, מתאם טכני, אגרונום, אונולוג, מנהל איכות, עובדי מעבדה ואנשי מכירות ושיווק וביתו אלסנדרה BOSCAINI ALESSANDRA האחראית על הצד המסחרי.
היקב מפיץ את יינותיו כיום ליותר מ- 80 – מדינות ברחבי העולם.
שיטת הייצור הייחודית של יינות היקב היא המקור לגאווה, לייחוד, למיתוג ולבידול. השיטה נקראת אפאסימנטו APPASSIMENTO ובתרגום לעברית ייבוש ענבים על מחצלות במבוק בכדי למקסם ארומות וטעמים מרוכזים. השיטה, מביאה לידי ביטוי בחירה של פרי מובחר ביותר, סידורו ידנית על גבי מחצלות של במבוק, החסנת הענבים לייבוש ממושך על גבי המחצלות בסביבה טבעית אך מבוקרת ומטוהרת ממזיקים, תקופה ממושכת של ייבוש הענבים על המחצלות לעיתים אפילו למשך כל עונת החורף, כתוצאה מכך הענבים מצטמקים ומאבדים ממשקלם כ- 30%-40% בממוצע, מכאן הארומות, הצבע, הסוכר והטאנינים מתרכזים ומתעצמים, ה"בוטריטיס" הרקב האציל מייצר גליצרין שאחר כך יבוא לידי ביטוי בחלקלקות ובקטיפתיות של היין, הארומות עוברות אף הן תהליך אבולוציוני מהשלב הראשוני עד לשלב המורכבות.
3 זני ענבים מרכיבים את התוצר הסופי והם:
קורבינה CORVINA הענבים שנמצאים בשלב של הרקב האציל הבוטריטיס מייצרים רמות גבוהות של גליצרין וחומצה גלוקולית התרומה לצבע ולטאנינים מצד הזן הזה בבלנד הכללי, מוגבלת למדיי.
רונדינלה RONDINELLA לזן זה עמידות בפני הרקב האציל הבוטריטיס בעת הייבוש, הענבים תורמים לבלנד הכללי, צבע, טאנינים ובוקה (שלל הריחות והארומות המורכבות שיש ביין שהתיישן היטב).
מולינרה MOLINARA הענבים תורמים לבלנד הכללי את החמיצות הנדרשת ומשפרים את היכולת של היין להיות שתי שאינם בהכרח עניין של מה בכך ליין המיוצר בשיטה הזו ובמורכבות הכללית של התוצאה.
היינות שהוטעמו היו יוצאים מן הכלל. נדירים בחלקם. כולם ייחודיים ומיוחדים. הם העניקו תחושה של אופי, מבנה, מורכבות, עניין, סקרנות, "היעדר גיל", ארומה וטעם, יכולת התיישנות, איזון מצוין, סגנון, אלגנטיות, בעצם כל מה שמחפשים ביינות גדולים. כל איש בהעדפותיו בחר לעצמו את היינות שהיו הכי נבחרים לטעמו ומן הסתם עבור מרביתנו זו הייתה טעימה של ONCE IN A LIFE TIME.
ההטעמה הייתה נכונה. פרט לפרוסות לחם ובקבוקי מים, לא עלה אצל השולחנות שום דבר מאכל אחר וזאת בכדי לאפשר ליינות לדבר.
מאידך, קשה היה לא אחת לשמוע את האורח בחלל החדר שמנה כאמור כ-50-איש.
לעיתים דומה היה שהאורח בהתלהבותו ובפאתוס שלו לא טרח לחסוך שום פרט מהמצגת שהובנה ונשמעה היטב בשולחנות הקרובים אליו אך אצל אחדים מחבריי לשולחן המרוחק יחסית מקדמת החדר, עוררה תחושה של חוסר סבלנות מופגן.
בעיה נוספת הייתה למצוא שקט וריכוז בכדי להעניק ליינות ולטועמים כאחד את הפרטיות המתבקשת וזאת לאור העובדה שמאתנו העיתונאים מצופה אחר כך לכתוב סיקור על האירוע מתומצת או מעמיק איש איש כפי שעטו תאפשר זאת ואילו מצד החלק הארי של האורחים, זה לא היה בדיוק החלק החשוב, אלו באו לשמוע, לטעום, לאכול ולחוות וכאן זה הסתיים אצלם וזה לגמרי בסדר.
CAMPOFIORIN MASI 2007
CAMPOFIORIN MASI 1997
CAMPOFIORIN MASI 1995
COSTASERA AMARONE MASI DELLA VALPOLICELLA CLASSICO D.O.C 2006
COSTASERA AMARONE MASI DELLA VALPOLICELLA CLASSICO D.O.C 1997
COSTASERA AMARONE MASI DELLA VALPOLICELLA CLASSICO D.O.C 1995
COSTASERA AMARONE MASI DELLA VALPOLICELLA CLASSICO D.O.C 1990
COSTASERA AMARONE MASI DELLA VALPOLICELLA CLASSICO D.O.C 1988