חג השבועות הפך כבר מזמן למותג חג הגבינות והיין. שילוב יין לגבינות הוא אחד המנהגים הרווחים ביותר בעולם הקולינריה. כולם יודעים שגבינות הולכות מצוין עם יין, אבל לא כולם יודעים איזה יין להתאים לגבינות השונות. אז מה בוחרים, מה קונים ואיך מתאימים יין לגבינות שנקנה לחג?
פיראוס של תנובה ויינות יקבי כרמל, הם מותגים וותיקים ומוכרים בארץ, שחרטו על דגלם לתת מענה לקהל הצרכנים ולהיות מובילים בתחומם. שני המותגים התאגדו לשיתוף פעולה לקראת שבועות מתוך רצון לתת שירות לצרכן וערך מוסף בחג בו אירוח עם יין וגבינות הוא חלק מתבקש ומרכזי.
פיראוס, מותג הגבינות המלוחות של תנובה, הינו מותג ים תיכוני עם פרוטפוליו גבינות עשיר ואיכותי, המחובר ישירות לחג השבועות, עם מבחר מנות ומתכונים מהנים וטעימים במיוחד.
יקבי כרמל, היקב המסחרי הוותיק ביותר בישראל, מגיש מגוון יינות איכותיים המתאימים לכל מצב רוח, לכל כיס ולכל סיטואציה. יינות שישדרגו כל אירוע וכל ארוחה, החל מארוחה ביתית פשוטה וכלה בארוחות החגיגיות ביותר.
הפעילות שפיראוס של תנובה ויקבי כרמל מציעים היא פעילות תדמיתית בנקודות המכירה ובמדיה העיתונאית, המוגשת כשירות לצרכנים, ובה המלצות למתכוני בישול ואפייה המשלבים מאכלי גבינות באדיבות 'פיראוס' והיינות המתאימים להתלוות אליהם, בהדרכה המקצועית של מומחי יקבי כרמל.
המתכונים יופיעו גם על גבי צווארי הבקבוקים וגם במדיה הדיגיטלית, לדוגמא: באתר מתכונים ויין מבית יקבי כרמל, המעניק לקהל הגולשים מתכונים ממיטב השפים ומומחים מעולם הקולינריה ולצד כל מתכון המלצת ליין שיתלווה אליו בצורה הטובה ביותר.
גבינות ויין אוהבים לחיות בכפיפה אחת, ובהתאמה נכונה ביניהם הגבינה תוציא את המיטב מהיין ולהיפך. לשילוב נכון של גבינות ויין יש גרסאות רבות. על מנת להפוך את האירוע בחג למוצלח, מומלץ לשלב מספר מיני גבינות עם מספר יינות שונים.
כמה כללים להתאמת יין לגבינות, שרצוי לדעת לקראת החג
- בפלטת גבינות רצוי לכלול מספר סוגי גבינות צאן ובקר, שייצגו את משפחות הגבינות העיקריות, גבינות רכות, עם עובש או בלי, מלוחות, קשות או מיושנות, גבינות כחולות, מעושנות ועוד.
על מנת שהגבינות תהיינה במיטבן חובה להגיש אותן בטמפרטורת החדר. מומלץ להוציא אותן מהמקרר כשעה שעתיים לפני האירוע. גם את היינות יש להגיש בטמפרטורה הנכונה – יין אדום ב- 18-20 מעלות, יין לבן 10-12 מעלות, יין מבעבע 6-8 מעלות.
בזיווגי יינות עם גבינות עדיף לבחור טעמים משלימים או ניגודיים, אולם לעולם לא להגיע למצב שבו האחד משתלט על טעמו של השני. רצוי מאוד שמרקם הגבינות לא יהיה דומיננטי יותר ממרקם היין שנשתה. אסור שבשומת הגבינה תאפיל על בשומת היין ולהיפך.
בהגשה מומלץ להתחיל בגבינות הרכות בעלות הטעם המעודן יותר ולהמשיך בגבינות קשות. בהמשך מומלץ לעבור לגבינות בעלות ניחוחות וטעמים חזקים יותר. חפשו איך משפיעה הגבינה על טעם היין והתחושה בפה, ואיך היין משפיע על טעם הגבינה והתאימו אותם זה לזו.
יינות מבעבעים מתאימים כמעט לכל סוגי הגבינות, ישתדכו היטב לגבינות בעלות חריפות מתונה וירעננו את החך.
יינות לבנים מתאימים באופן כללי לגבינות רכות וגבינות מתובלות בעלות טעמים דומיננטיים. חמימות האלכוהול מעצימה חריפות של מאכלים מתובלים ולכן עדיף לבחור יינות לא מדי מורכבים ובעלי אלכוהול נמוך.
יינות אדומים יתאימו לגבינות קשות ויבשות. גבינות צאן קשות ובעלות שומן, פיקנטיות ובעלות חריפות מעודנת, יתאימו לבשומת של יינות אדומים מתובלים ופיקנטיים.
יינות פירותיים ויינות קינוח מתאימים למגוון גדול יותר של גבינות. ככל שהגבינה חריפה יותר, מומלץ לשלבה עם יין מתוק ומלא יותר. בגבינות מסוג זה הפה מעקצץ וחסר יכולת לחוש באלמנטים שונים ביין כגון בחמיצות.
.