"מבשלת שריגים" – קריאתו של מבשל בירת הבוטיק – לתקן עוולת המיסוי הדרקוני ולהוציא את הבירה מהמשוואה של מוצר בעל השפעה חיצונית שלילית.

.

.

כשהמיסוי על הבירה מעורר גלי מחאה וכשממשלת ישראל מגדירה את הבירה כ"מוצר בעל השפעה חיצונית שלילית" פגשתי באיש חביב שמייצר בירות איכותיות, תחת המותג "מבשלת שריגים" בליבו של אזור יפיפה, השוכן אל מול נופיו המוריקים של עמק האלה והגבעות המיוערות של פארק בריטניה והנחשב אצל רבים עוגן תיירותי ממדרגה ראשונה על שום ייחודיותו הגיאוגרפית והפרישה הענקית של "דרך היין" כשלצדו קמות ועולות, מבשלות בירות בוטיק, קטנות ואיכותיות. בואו לשמוע על המבשלה והבירות שלה ועל דברים הבאים מתוך הלב של אדם הפועל וחי את תעשיית הבירה ודבריו החשובים מהדהדים הרבה מעל לקצף. 

.

.

.

מבשלת שריגים שהיא למעשה מבשלת בוטיק חדשה עם מרכז מבקרים והיא מורכבת משני שותפים אוהד אילון ועופר רונן שמייצרים או יותר נכון לומר מבשלים בירות בוטיק בשתי סדרות והן: סדרת עמק האלה – סדרת בירות קלאסיות אירופאיות כמו שאפשר לשתות בביר גארדן במינכן או בבריסל בירת טריפל בלגית אמיתית.בסדרה בירת חיטה בווארית, בלנד אנגלית, אירית אדמונית, טריפל בלגית . ויש את סדרת רונן שהן בירות יותר "אגרסיביות" בסגנון בירות בוטיק אמריקאיות עם טעמים יותר מורכבים, קצת יותר מרירות, קצת יותר כשות, שיש בהן חוויה קצת יותר  מורכבת מבירה. בסדרה הבירה הכהה המרושעת, בירת החיטה המחוצפת, הבירה ההודית המכוערת.

.

.

.

בסה"כ יש במבשלה 7 סוגי בירה הנותנים מגוון מאוד רחב שמאפשר כמעט לכל אחד את האפשרות להתחבר לפחות לבירה אחת או יותר מהבירות הללו. כל הבירות מיוצרות  במבשלה לא מפוסטרות, לא מסוננות, ממש הכי טוב שאפשר להכין ולהגיש את הבירות האלה.

מה שהיה הכי חשוב לשני השותפים זה לא רק לייצר בירות איכותיות בסטנדרטים הגבוהים האפשריים שבאמת אנשים יכולים ללגום וליהנות מהם אלא גם לפתוח מרכז מבקרים במבשלה בתוך עמק האלה אזור שיש בו תנועת מטיילים רבה ואזורי תיור רבים ולשתף עמם את האהבה לבירה. המבקרים נכנסים למרכז המבקרים כשהם יודעים מעט מאוד על בירה לוגמים את הבירה כאיזה שהוא משקה מאוד עממי שלא מדבר אליהם ויוצאים משם עם הרבה יותר הבנה ואפילו התאהבות ראשונית ואהבה של ממש הם לומדים לחפש ולמצוא את הטעמים שהם אוהבים ובסך הכול הם מתחברים לנושא של הבירה ממקום הרבה יותר פתוח ונכון.

למבשלה יש כשרות והבירה מיוצרת תחת השגחת כשרות. חרף העובדה שמרכז המבקרים פתוח בשבתות הכשרות קיימת במקום וזאת בזכות הפרדה מוחלטת בין המרכז לבין המבשלה עצמה.

מבשלת שריגים נמצאת בתהליך גידול חזק לאחר שחתמה על הסכמי הפצה עם רשת חינאווי כמויות הייצור גדלות מדי חודש בחודשו והמבשלה עובדת 24 שעות ביממה בכדי להספיק את הדרישה ההולכת וגוברת.

.

 

.

.

טווח המחירים עומד במקום מאוד סביר ומשתווה למחיריהם של בירות פרימיום מיובאות או מיוצרות במבשלות בוטיק מקומיות, המחיר ממצב את הבירות של מבשלת שריגים במקום כזה שמצד אחד אינו נחשב זול אבל מצד שני במקום של בירות טובות המצדיקות את מחירן.

.

.

יש כאן בירה איכותית שאתה יכול לשבת איתה על המרפסת וליהנות או לשבת עם החברה או החבר'ה בפאב ולחוות את הטעמים והריגושים שיש בבירה.

.

.

.

יש תופעה מאוד מעניינת של ריכוז הולך ומתפתח של מבשלות בירה כמו יקבים באזור עמק האלה בפרט ובשפלת יהודה ככלל ולאחרונה הוקם פורום של מבשלות בירה מטה יהודה ובתוכו 20 מבשלות שזה ריכוז מאוד גבוה שזוכה לתמיכה רבה ולליווי מפרגן ותומך של ראש המועצה משה דדון ושל משה סוויסה מנהל מחלקת חקלאות ותיירות ושל חני בן יהודה הפקות ואירועים. בסוף חודש אוגוסט יתקיים פסטיבל מאוד גדול של מבשלות בירה של מטה יהודה והפסטיבל גם יארח מבשלות בוטיק מאזורים אחרים. כל אלה עוזרים למנף ולהגדיר את אזור מטה יהודה כדרך הבירה של ישראל וזה בהחלט מעודד.

.

.

.

בירה היא בשום פנים ואופן אינה הגורם להשתכרות של בני נוער. המיסוי שהוחל על הבירה ב-25.7.2012 שבו חתם שר האוצר על צו המעלה את מס הקניה החל על בירה  מ- 2.18 ₪ לליטר ל- 4.19 ש"ח לליטר, בהתאם למדיניות הכללית של הטלת מס קניה על מוצרים בעלי השפעות חיצוניות שליליות נחשב לצרה גדולה בתעשיית הבירה המקומית עוד בטרם הוטלה הגזרה האחרונה. תוספת של 2.18 ₪ על בירה כמס זוהי החלטה דרקונית.

בירה היא משקה טעים בריא ומגוון ובהחלט אינה נחשבת כגורם להשתכרות בני נוער. בעוד מבשלות הבירה נאבקות ומתמודדות ושואפות לקדם את הייצור המקומי והאיכותי של בירה שיכולות להתחרות בכבוד עם כל בירה מיובאת מכל ארץ אחרת, המס הזה הוא באמת לשים מקל בגלגלי התעשייה והחזון.

.

.

.

בתקופה האחרונה קמו לא מעט מבשלות בוטיק קטנות ייחודיות ואיכותיות שמייצרות בירות נפלאות בכל קנה מידה מקומי ובינלאומי הן מעשירות את עולם הבירה ודוחפות לתרבות שתיית בירה איכותית חיובית בארץ והמס הזה, לא רק שהיה גבוה הוא עתה סופר גבוה. 4.19 ₪ מס לליטר בירה זה ממש סכום בלתי נתפס ובלתי מקובל זה נראה כמו "מכת מוות" לתעשייה שרק עכשיו התחילה לצמוח, תעשיית בוטיק איכותית, עם כוח אדם חדש ונמרץ שמצטרף, מקומות עבודה חדשים, אנשי שיווק, מרכיבים שכולם מעודדים ייצור מקומי וחוויה קולינארית נוספת ומעניינת, המיסוי מחבל בכל חלקה טרייה ובכל מאמץ אמיתי וטהור לעשות כאן משהו טוב ונכון.

פורום מבשלי הבירה של מטה יהודה קיים בימים האחרונים ישיבת חירום בנושא על מנת למצוא ולמצות כל הליך חוקי ואפשרי בוועדת הכספים, בכנסת ואפילו לפנות לבג"צ בנושא והכול בכדי לשנות את רוע הגזירה.

השאיפה בשורה התחתונה אינה לבטל את המס בכללותו אלא להפוך אותו למיסוי פרוגרסיבי מדורג שמבשלות קטנות הנמצאות בתחילת הדרך וצריכות את העידוד של המשרד למסחר ותעשייה ושל משרד התיירות, יוכלו לשלם מס מוקטן שיגדל בד בבד עם הגדלת היקפי הייצור והצמיחה העסקית. לפי שעה מס בסדר גודל שכזה הוא חסר תקדים ונותן מכה אנושה לתעשיית בוטיק שנמצאת בתחילת התהוותה ופריחתה.

מבשלת שריגים מרכז מסחרי שריגים (לי-און) ת.ד. 273 מיקוד 99835

www.srigim-beer.co.il

[email protected] 

עופר רונן 0526227679

אוהד אילון 0525938287  

שתפו!

Facebook
WhatsApp
Scroll to Top