"נקודה אחת בפסיפס שלם המייצר חוויה כוללת" – יקב הרי גליל משיק 3 יינות נוספים בסדרת "גליל"

בחודש פברואר שנה זו, הושקו 3 היינות הראשונים בסדרה והשקתם של 3 היינות המשלימים את הסדרה נעשית עתה. בסדרת "גליל", שאפו ביקב להעניק ביטוי מהותי לגליל העליון. החיבור לאדמה, להיסטוריה, לאופי הגלילי, קשת הריחות, הצבעים, העושר והפשטות האנשים והטבע, הנופים והקרקעות של הגליל הביאה את אנשי היקב, ליצור סדרה מגוונת ורחבה של יינות, חלקם זניים וחלקם בלנדים כביטוי של כבוד לגליל ולאנשיו.  בתהליך היצירה של היינות היקב לא כבל את עצמו לתבניות הזניות הקלאסיות אלא ניסה לתת ביטוי, באמצעות היינות למאפיינים הגליליים שרק מבקשים את טועם היין להתנסות ולהתאהב.

הסדרה מכוונת מסעדות וחנויות יין ומכאן גם מתומחרת אטרקטיבית. אין בכוונת היקב שהיינות הללו יהיו ברשתות השיווק שעובדות נכון ומשקיעות בשיווק אבל לטווח הקצר. ביקב מאמינים שהמסעדות וחנויות היין הם אלה שדוחפים קדימה את תעשיית היין ולו בגלל שהם חושבים ופועלים לטווח הארוך.

זהו אינו דבר טרוויאלי שיקב משיק סדרה בת 6 יינות וזו מן הסתם ההתרגשות גדולה ונוטעת ציפיות גדולות במיוחד מצדם של אלה הנמצאים בליבה של העשייה רואים אוהבים ומאמינים בהצלחתה.

מאז חודש פברואר עובר משהו לא טוב על עולם היין בישראל והוא חלק מהמצב הכלכלי הקשה. דווקא ביקב הרי גליל מספרים ש – 3- היינות הראשונים בסדרה שהושקו בחודש פברואר, עשו פלאים והם היוו תחילתה של שנה טובה ביקב. טובה יותר מהשנה הקודמת ולמעשה טובה אבסולוטית ולא בהשוואה.

הסוביניון בלאן, אזל כמעט כולו, הפינו נואר זכה להצלחה רבה וה"אלון" שההצלחה שלו ממש מסחררת וההתלהבות שבאה מול היין רבה. ה-אלון 2009 שתוכנן להחזיק שנה שלמה למעשה אזל מהשוק חודשים ספורים אחרי השקתו ובאירוע ההשקה הנוכחי כבר עולה על המדפים ה-אלון מבציר 2010 וראוי להדגיש שמדובר ביין שמהווה "עמוד שדרה ביקב" יין של אלפי קרטונים.

למעט הסוביניון בלאן אותו השאירו טרי ורענן וללא מגע של עץ חבית, כל יתר יינות הסדרה התיישנו כולם בחביות עץ אלון תוך חשיפה מתונה של עץ המדגישה טעמים וארומות תוך שמירה על אופיו הפירותי של היין.

המפתח להחזיק בענף הזה, הוא לעשות את הדברים נכון מקצועי וטוב ולדבוק בשאיפה מתמדת להיות הכי איכותי שרק ניתן. זו תקופה שאינה פשוטה בכלל וההצלחה של ה"שנה הטובה" של יקב הרי גליל היא לעשות את הדברים היטב, לשמור על רמת מחירים הגיונית (מחירי היינות הלבנים של היקב המומלצים לצרכן הם 50 ₪ והיינות האדומים 70 ₪) עם קונספט מסחרי נכון המכוון למסעדות ולחנויות יין.

התוצאה היא, שאנשים אוהבים את היינות האלה, הם נמצאים בהרבה תפריטים של מסעדות, ומה שקיוו ביקב שיקרה גם קרה.

3 היינות האחרונים המשלימים את הסדרה הם ויונייה, ברברה ו- אלה. גם ב- 3- היינות האלה, תולים ביקב תקווה רבה ומאמינים שהיינות ידברו בעד עצמם והם יעשו את ה"שנה הטובה" ל- "שנה גדולה" ואני מאמין שהחיוך על פניו של אורי טירולר מנכ"ל היקב (גבר מקסים אגב), לא ימוש לעולם.

הסדרה מיוחדת ומעניינת והיא מחברת יין לאוכל ומבחינת היינן מיכה ועדיה היין הוא נקודה אחת בפסיפס שלם המייצר חוויה כוללת. קורה לו למיכה הרבה, שהוא עושה יינות שהם מאוד עוצמתיים עם הרבה ארומות, טעם וגוף וסיומת ארוכה והיינות האלה בתחרות עשויים לאבד מיופיים. את המקום הזה שהשפים מנסים לחבר יין ואוכל, הם עשויים להיות קצת מוגבלים או להתקשות למצוא את החיבור בשל העובדה שהיין דומיננטי מדי. ואז, זה קצת נהיה נורא מרשים, אבל מה בעצם עושים עם זה.

התודעה הזאת, שצרכן של יין שמבין וחי חיים שבהם הדבר הזה, זו חוליה אחת בתוך מרקם שלם של דברים, זו המציאות האמיתית. אתה יכול לספר סיפור שלם על היין, אבל בפועל לארוחה יש המון חלקים שמשפיעים על החוויה הכוללת. מהמלצר והשף שעושים את מלאכתם נאמנה, עד שהיין מוצא את מקומו הראוי כחלק בלתי נפרד בתוך המרקם הזה.

הסדרה הזו של 6 היינות, צריכה לתת מענה לכך כי היא סדרה המיועדת למסעדות ולחנויות יין. ברמה האישית לכל יין יש סיפור. מאיפה הוא בא מה אופיו וייחודיותו.

אליבא ד-מיכה ועדיה היינן, בתור מי שמתעסק עם קרקע וחקלאות זה אך טבעי שהמקום ייתן את ביטויו ביין וביינות הסדרה וזה הגליל העליון. רוב היינות מגיעים מכרם יחידני ומאחוריהם סיפור ו- 2 יינות שהם בלנדים וניתנו להם שמות של עצים הגדלים בגליל ה- אלון וה- אלה, שניהם יש להם אופי, לרוב הם גדלים בזוג והם גם מושקים כיינות היוצאים לשוק בזוג. ה- אלון שייך למשפחה של יינות שהם קצת יותר מלאים ובעלי עוצמה לצד ה- אלה שהוא קצת יותר רך ואוורירי, הרעיון הוא לדבר על "נשמה של יין" ולאו דווקא דרך הזניות אלו תמיד יהיו יינות בעלי מגוון שידעו ללכת היטב עם אוכל.

האירוע של ההשקה בקורת הגג של "פיין-קוק", מנסה לעשות דיאלוג שבין יין לבין אוכל ואיך אנחנו חווים את הכול ביחד.

"פיין-קוק" של שף יאיר פיינברג, כאן התקיים אירוע ההשקה בג'ם-סשן עם שף אורח שף יוגב ירוס ממסעדת "מל ומישל", הוא בית אחד המתמחה בהפקת תוכן קולינרי חווייתי מתקדם. מסדנאות ומפגשי בישול ואפייה, המועברים על ידי מיטב השפים הפועלים כיום בארץ ועד אירועי השקה וקונספט מקוריים תחת שרביטו של השף יאיר פיינברג. הסטודיו פועל בקומה השישית של "בית פנרמה" בתל אביב, ומציע מטבח הדגמות מאובזר, חלל ישיבה שניתן לעצבו לטובת אירועים וכנסים, ומרפסת גדולה ויפהפייה המשקיפה לכיוון נופי מקווה ישראל המקום נוצר, על מנת לקדם בישול מודרני, בישול שיש מאחוריו קצת יותר חשיבה והבנה, כל מה שהוא סביב האוכל עם נקודת מבט והסתכלות קצת אחרת ומאוד יצירתית והחיבור עם היקב הוא טבעי לגמרי בחיפוש המשותף היכן ניתן כל הזמן להתקדם ולהתפתח. איך בונים מנת אוכל שתאדיר את היין והיין יאדיר אותה ויהיה איזה שהוא שילוב של טעמים.  

בואו ותצטרפו לחוויה של צבעים, טעמים וחושים באלבום שצילמתי

וליינות ההשקה:

גליל ויונייה 2011 – יין זני מענבי ויונייה, כרם יראון צבעו זהוב ובאף ניחוחות מתובלים כשל משמש, בושם ופריחת נקטרינה ועשבי תיבול ברקע ניחוח עדין של עץ אלון. ליין גוף בינוני, מרקם קטיפתי וסיומת ארוכה ומאוזנת.

גליל ברברה 2010 – יין זני מענבי ברברה כרם יראון. צבעו סגול עמוק, באף ארומות כשל שזיף בשל, דובדבן אדום ופטל שחור, ברקע ניחוחות מתובלים של אלון קלוי. ליין גוף מלא, חמיצות ניכרת ותומכת, עם סיומת ארוכה ומענגת. היין התיישן כ- 12 חודש בחביות עץ אלון צרפתי.

 

 

גליל אלה 2010 – זהו בלנד העשוי מ- 46% קברנה סוביניון, 42% שיראז, 9% פטיט וורדו, 3% קברנה פרנק, מכרמי היקב בהרי הגליל העליון. צבעו אדום כהה. באף ארומות כשל שזיף, דובדבן חמוץ, פיטנגו בשל, פריחת סיגליות ועשבי תיבול לצד ניחוח של עץ אלון ורמז לחמאה. גוף היין בינוני עד מלא, החמיצות מורגשת עם סיומת ארוכה ונעימה. היין התיישן כ- 12 חודש בחביות עץ אלון צרפתי.

יקב הרי גליל:

יקב הרי גליל הוקם בשנת 2000 בקיבוץ יראון בגליל העליון. היקב, פרי יצירה משותפת של יקבי רמת הגולן וקיבוץ יראון, ממזג בין המאפיינים הייחודיים של הרי הגליל העליון והמומחיות רבת השנים בייצור יינות איכות.

ליקב שישה כרמים בעלי מאפיינים טופוגרפיים ואקלימיים שונים, כולם בהרי הגליל  העליון. מבחר הכרמים מאפשר יצירת מגוון יינות, מתוך פסיפס רחב של ענבים.

90% מהגפנים הנם זנים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר, סירה, סנג'יובזה, ברברה ופטיט ורדו. היתר לבנים: שרדונה, סוביניון בלנק וויונייה.

הכרמים מצויים בסביבתו הקרובה של היקב והמבקר באזור יכול לצפות בשורות ארוכות של גפנים המכסות את מדרונות ההרים המקיפים את קיבוץ יראון. ענבים נוספים מגיעים ממושב מירון, הקיבוצים יפתח ומלכיה בעמק קדש ומשגב עם, הכרם הצפוני ביותר בישראל.

יקב הרי גליל נטוע בלב האזור בו נמצאים כרמיו, פועל למען הקהילה החיה בו ומשלב בהווייתו תעשייה, חקלאות ותיירות.

היקב הוקם על פי תפיסה  ארכיטקטונית חדשנית, בה ניתן דגש על שילוב מסלול למבקרים לאורך תהליך ייצור היין ונעשה שימוש בחומרים מודרניים כפלדת אל-חלד, בטון  וזכוכית וחומרים מסורתיים כאבן ועץ אלון.

יקב הרי גליל

ד.נ. מרום הגליל, קיבוץ יראון 13855

טלפון: 6868740 – 04 פקס': 6868506 – 04

Galil Mountain Winery

Kibbutz Yiron, M.P. Merom Hagalil 13855

Tel: 972-4-6868740 Fax: 972-4-6868506

Email: [email protected]

Web site: http://www.galilmountain.co.il

 

      

שתפו!

Facebook
WhatsApp
Scroll to Top