חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

"פסטיבל היין נאמן למקום במטה יהודה" חגיגת יין ותרבות אזורית במטה יהודה לראשונה בישראל – פסטיבל המשלב יין, תרבות ואמנות כולם על טהרת האדמה והיוצרים המקומיים סיורי יין והשקות ביקבים, אמני האזור במופעי מחול ומוסיקה ביקבים ובבתי תושבים, מיצגים, שירת המונים ועוד – הפסטיבל יתקיים בכל סופי השבוע של חודש דצמבר אירוע פתיחה: יום חמישי 5 בדצמבר בשעה 19:00 במיני ישראל עם טעימות ממבחר יינות של כ- 30 מיקבי מטה יהודה

אזור מטה יהודה ידוע בזכות כרמיו המשובחים ויינותיו האיכותיים. חבל ארץ זה מתגאה ביינות טרואריים שהם על טהרת כרמי האזור. השנה, לראשונה, יחבור פסטיבל היין הוותיק לאירוע התרבות המקומי "נאמן למקום", אשר כל האמנים המשתתפים בו הם תושבי האזור. הפסטיבל יתקיים בסופי השבוע בין התאריכים 6-28 בדצמבר.

במשך 4 סופי שבוע יתקיימו אירועי יין בשילוב חוויות ומפגשי תרבות, מוסיקה ואמנות בהובלתם של אמנים ויוצרים תושבי מטה יהודה, לצד חגיגת יין במיטבה, אשר תאפשר לחובבי יין מכל רחבי הארץ להכיר מקרוב את העשייה הייננית הענפה באזור, את החקלאות, היקבים והאנשים העומדים מאחורי היין, וכמובן את שלל היינות האזוריים, שזוכים להצלחה רבה בארץ ובעולם.

דנה ברגר במופע אקוסטי, "אנדלושס" במוסיקה צפון אפריקאית, "אל בנאת" בשירי מזרח מערב,
ערב מחווה לאהובה עוזרי, אורחים בפסטיבל: פירקת אל נור עם זהבה בן ורימונד אבוקסיס. 

אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ביום חמישי, 5 בדצמבר, משעה 19:00 באוהל ענק שיוקם במתחם "מיני ישראל":

ובו כ- 30 היקבים המשתתפים בפסטיבל יגיעו עם היינות הנבחרים שלהם לחגיגת יין אמיתית שלא כדאי להחמיץ. המבקרים יוכלו לטעום ממבחר יינות משובחים מכרמי האזור ולהכיר את הייננים ובעלי היקבים, סביב שולחנות בר עם מוסיקה וליהנות מהאוויר הצלול כיין לנופם של הרי ירושלים. באירוע אף יתקיימו הרצאות מקצועיות + טעימות ייעודיות בהובלתם של עידן בר אולפן, גיא הרן ושירה לבל – ההשתתפות בהרצאות/טעימות בתשלום נוסף ובהרשמה מראש.

עלות הכניסה לאירוע המרכזי : 60 ₪, כולל כוס יין וטעימות ללא הגבלה.

ב-4 ימי שישי של הפסטיבל יתקיימו סיורי יין מודרכים על ידי מומחים בתחום שישלבו ביקור ב-3 יקבים שונים בכל פעם עם טיול בין נופיו התנ"כיים של מטה יהודה . עלות סיור: 100 ₪ לאדם בהרשמה מראש.

סופי השבוע של הפסטיבל יהיו גדושים באירועי תרבות ומוסיקה, ביקבים, בבתי תושבים ובאוהל הפסטיבל בקיבוץ צרעה, בקשת רחבה של עולמות תוכן.

ובאוהל הפסטיבל בקיבוץ צרעה יתקיימו מופעים גדולים וייחודיים:

24.12 – ענקיות הזמר והנשמה זהבה בן ורימונד אבוקסיס עם להקת פירקת אל נור במופע סוחף של מוסיקה וקצב.
25.12 – "כולנו שרים" – שירת המונים של שיר ישראלי שיופק ויבוצע במקום בהשתתפות הקהל כולו. הערב ייפתח בהדלקת חנוכיה אקולוגית באמצעות מתקן דיווש ולאחריו יתקיים מופע בכורה של מחול אתני מודרני של להקת המחול "יד חריף" אשר תארח את הלהקה הכורדית של מטה יהודה.
26.12 – הפקת מקור לשירי אהובה עוזרי על ידי אמנים, זמרים ונגנים תושבי מטה יהודה.
27.12 – באולם הסטודיו של להקת ורטיגו בקיבוץ נתיב הל"ה – "אנדלושס", הרכב של נגנים ומוסיקאים עם מוסיקה צפון אפריקאית בעיבודים חדשים ומלאי אנרגיה.

במהלך סופי השבוע של הפסטיבל יתקיימו מגוון אירועים ייחודיים ביקבים השונים באזור.

דנה ברגר, תושבת מטה יהודה, תתארח ביקב נבו במושב מטע, במופע אקוסטי אינטימי, עם פופ מיינסטרים ורוק רך. ביקב הדר שבמושב עגור יופיע דורון רפאלי עם המופע "המפתח" וכן יתקיים שיתוף בין שלושה יקבים שכנים – יקב הדר יארח את הייננים של היקבים מטלר ועגור, לטעימות יין מודרכות והפתעות נוספות.

ביקב כרם ברק במושב בקוע יתקיים המופע המרקיד של הרכב "אל בנאת", שלישיית נשים מכשפות סוחפות עם ביטים אלקטרוניים ושירה ונגינה מסורתיים בשילוב של מזרח ומערב. ביקב קדמא שבמושב כפר אוריה יתקיים המופע "עד עולם" – שחר בן שמחון ואליה מגנס במוסיקה מסביב לעולם וקטעים מקוריים וביקב צפרירים במושב צפרירים, יתקיים מופע גרוב של "בית הספר לנבואה", ויקב שורק בית ספר ליין בקיבוץ נחשון יקיים אירוע השקה חגיגי ליינות חדשים.

בנוסף יתקיימו אירועים קטנים במסגרת "סלון מארח". בכפרים עין רפא ועין נקובא יוקרן הסרט "תל אביב על האש" ולאחריו שיחה בערבית עם השחקן יניב ביטון ובסלון ביתו של דורון גינוסר במושב נס הרים יתקיים מופע אקוסטי עם ניבה אילן וחגי נחמני.

היקבים המשתתפים בפסטיבל:

יקב יפו, יקב רוגלית , יקב קלע דוד, יקב עמק האלה, יקב משק יין הנס שטרנבך, יקב לה טרה פרומסה, יקב נבו, יקב רמ״א, יקב סוסון ים, יקב רביב, יקב קטלב, יקב ספרה, יקב צפרירים, יקב שריגים, יקב עגור, יקב מטלר, יקב הדר, יקב קסטל, יקב כרמא, יקב מצודה, יקב יהודה, יקב ענתות, יקב צובה, יקב גיזו, יקב נבות, יקב כרם ברק, יקב שורק, יקב ברבדו, יקב טפרברג, יקב מוני, יקב צרעה, יקב פלם ויקב קדמא.

לפרטים נוספים והרשמה לסיורים: מחלקת התיירות מטה יהודה, 8108*

או בטלפון: 02-9958650
באתר: www.tour-yehuda.org.il

ובעמוד הפייסבוק 'הלב הירוק תיירות מטה יהודה'

לראשונה בישראל – קבלת סימן מסחר מאשר לאזור יין

יקבי יהודה והמועצה האזורית מטה יהודה

קיבלו ממשרד המשפטים אישור לרישום סימן מסחר מאשר

על פי מודל "העולם החדש"

מבציר 2019, יינות יקבי יהודה שיישאו את החותמת היוקרתית המצורפת

יהיו כאלה אשר מכילים לפחות 85% ענבים שגדלו באזור היין האיכותי

ועמדו בקריטריונים של ועדה מקצועית.  

הגפן, יותר מכל גידול חקלאי אחר, הינה תבנית נוף מולדתה. מיקום הכרם ותנאי הגידול הסביבתיים הקיימים בו, מהווים השפעה של ממש על אופי הענבים ועל איכותם וקובעים את הבסיס לטעמו, לניחוחו ולטיבו של היין אשר יתקבל מהם. זוהי הסיבה לכך שרבים מן היינות האיכותיים בעולם מוכרים ואהובים לאו דווקא בזכות זן הענבים, היקב או היינן, אלא על פי שמו של אזור הגידול ממנו הגיעו הענבים.

אזורי יין נחשבים ומוערכים כמו בורדו, בורגונדי, טוסקונה, פיאמונטה ואחרים ידועים בזכות גפניהם האיכותיות ושיטות הפקת היין הייחודיות שלהם ומספיק לציין את שם האזור כדי לקבל חותמת איכות ליין.

לאורך ההיסטוריה היו הכרמים והיקבים בשטחי המועצה אזורית מטה יהודה חלק בלתי נפרד מהנוף, אזורי גידול הגפנים שבה הם מהאיכותיים במדינת ישראל ורישומם נשאר חקוק על כל צעד ושעל. כיום ניתן לומר כי נעשה צעד גדול מאוד לבסס את ההכרה באיכויות אלה באופן רשמי.

בחודש באפריל 2019 נרשם לראשונה בארצנו סימן מסחר מאשר לאזור יין בארץ, הוא סמל מועדון היין של "יקבי יהודה" ובכך הפכו "יקבי יהודה" והמועצה האזורית מטה יהודה לחלוצים במדינת ישראל.

סימן המסחר המאשר יוכל להופיע על כל תווית של יין שלפחות 85% מהענבים שבו גדלו בגבולות האזור שסומן במפה שהוגשה כחלק מן הבקשה שאושרה. היקבים המעוניינים בכך, ושעומדים בקריטריונים שהוגדרו בבקשה למשרד המשפטים אשר נבנו על סמך המקובל בעולם, יוכלו לפנות לוועדה ייעודית שהרכבה הוגדר בתקנון, ובמידה ויעמדו בתנאים, ישולב הסימן המאשר על גבי הבקבוקים.

אזור היין של יהודה – מצוינות זוכה להכרה

תעשיית היין האזורית של מטה יהודה מהווה מקור פרנסה למאות משפחות ועשרות משקים חקלאיים, ומשמשת עוגן תיירותי למרחב כולו. היין הפך לחלק מהתרבות של תושבי האזור ובכל יום מחדש מממשים מאות ייננים, כורמים וחקלאים ברחבי מטה יהודה את חזון "אזור היין", בחדוות יצירה והנאה צרופה.

עשרות היקבים ברחבי אזור מטה יהודה הפכו לא מכבר לשם דבר בתעשיית היין הישראלית, "דרך היין" של מטה יהודה הוא מפעל משגשג ופורח, הנחשב לפרויקט הדגל של האזור כולו ולמקור לגאווה ישראלית בינלאומית.

כבר למעלה מ-25 שנה שהמועצה האזורית מטה יהודה, החולשת על רוב אזורי הגידול של יהודה, משתפת פעולה עם יקבי האזור לקידום תעשיית היין והתיירות האזורית. במסגרת שיתוף פעולה זה הוקם מועדון היין האזורי "יקבי יהודה", במסגרתו מתקיים מעל 20 שנה פסטיבל יין אזורי – הראשון בישראל – וכן פותחה דרך יין העוברת בין היקבים והכרמים במרחב.

כחלק משיתוף הפעולה ולשם פיתוח האזור מבחינה תיירותית, הוחלט לקדם גם את ההכרה החוקית באזור יהודה, כאזור יין רשמי ראשון בישראל.

במרץ 2017 נפגשו חברי מועדון "יקבי יהודה" והסכימו על הגשת בקשות רשמיות למשרד המשפטים להכרה כאזור יין. בשלב ראשון פנתה המועצה למומחים שונים במטרה לקבל סקירות מקצועיות אודות אזור יהודה, בדגש על נושאי גידול הענבים, ההיסטוריה והגיאוגרפיה. בעקבות סקירות מקצועיות אלו הוחלט להגדיר את גבולות אזור היין באופן מצומצם ומדויק ככל הניתן, ולחלק את שטחו לשני אזורי משנה, אשר יבטאו את השונות הפנימית הקיימת בתוך האזור, על אף מרכיביו ההומוגניים הכלליים.

בראשית שנת 2018, על סמך חוות דעת המומחים, הוגשו למשרד המשפטים הבקשות הרשמיות לרישום סימן מסחר מאשר – Certification Mark, בהתאם למודל של "העולם החדש" של היין, וכן בקשה לכינוי מקור – Appellation of Origin, בהתאם למודל "העולם הישן", והכל בהתייחס ליינות המיוצרים מענבים הגדלים באזור המוגדר. שתי הבקשות מתייחסות לאזור היין "יהודה" ולאזורי המשנה: "הרי יהודה" (שטח ההר הגבוה, ללא מדבר יהודה) ו"מורדות יהודה" (השטח שממערב להרי יהודה, בין קווי גובה 300-400 לשפלת החוף התיכונה).

מבציר 2019 והלאה צפוי קהל צרכני היין בישראל ובעולם לפגוש בסימן מזהה ייחודי זה על תוויות בקבוקי היין של יקבי האזור, סימן המעיד ומבטיח כי היין יוצר מענבים משובחים אשר גדלו בהנאה בתחומי אזור היין האיכותי של "יהודה", או באחד מאזורי המשנה שלו "הרי יהודה" או "מורדות יהודה".

מצורפים:

סמל מועדון יקבי יהודה, אשר אושר להיות סימן המסחר המאשר ליינות האזוריים.

צילום מטבע שבהשראתה נוצר הסמל, שנמצאה בחפירות חורבת עתרי שבשפלת יהודה, בה מופיעים אשכול ענבים ועלי גפן. צילום של בועז זיסו מאוניברסיטת בר-אילן

שתפו!

Facebook
WhatsApp
Scroll to Top