את מחלבת יעקבס ואת גבינות האיכות של המחלבה אין הרבה צורך להציג, אין אירוע יין המכבד את עצמו, שלא תמצאו שם נציגות מכובדת של גבינות מחלבת יעקבס. לקראת חג השבועות, מקיימים מספר יקבים כמו יקב רמת הגולן, יקבי רקנאטי, יקב ויתקין, אירועי ענק רבי משתתפים של הפנינג יין וגבינות והשילוב כבר ידוע לכולם מנצח. גם את יקב רמת הגולן היקב הגדול והעשיר בישראל אין צורך להציג וכשנהנים ביחד – יוצרים דברים מיוחדים.
יקב רמת הגולן ומחלבת יעקבס – מכפר הרא"ה הולכים דרך ארוכה יחד.יחד הם תמיד מבקשים לגרום הנאה וחגיגה ולקדם את תרבות היין ועולם הגבינות האיכותיות בישראל. החברות וההערכה ההדדית ליצירתיות של כל צד, מביאים לשיתופי פעולה בשלל מיזמים ואירועים מיוחדים כשהתוצאה היא תמיד מהנה וטעימה.
כעת, רגע לפני חג השבועות, תהליך היצירה המפרה מעניק לנו פרי ביכורים משותף – 2 גבינות מיוחדות שנעשו ביין.
הראשונה: "סבואה מרלו" – גבינת עזים חצי קשה מחלב מרעה חורף טבעי,המוסיף לחלב טעם עדין ואופייני.הגבינה הושרתה ביין גמלא מרלו של יקב רמת הגולן למשך שבוע ונעטפה בגפת יין ולאחר מכן עברה להבחלה למשך שישים יום.הגבינה מאופיינת בטעם אגוזי עדין וארומה פירותית ייחודית, המתפתחת לטעמים של שזיף ודובדבן.
השנייה: "מורבייה סנג'ובזה" -גבינה קשה מחלב כבשים חורפי. הגבינה מיוצרת בתהליך ידני מסורתי בעזרת מחמצות לקטיות המפתחות טעם עדין ואופייני לחלב כבשים. הגבינה משובצת בעורקים של פניציליום ויין סנג'ובזה מסדרת גמלא של יקב רמת הגולן, המעניק לגבינה טעם עדין ואגוזי, אשר מתחזק עם התיישנות הגבינה וארומה של יין סנג'ובזה.
אסף יעקבס, מנכ"ל מחלבת יעקבס מספר על שיתוף הפעולה: "הציבור הישראלי למד בשנים האחרונות להוקיר איכות ישראלית טובה ומעריך יין טוב לצד גבינות בוטיק. חשבנו יחדיו, שהשילוב בין הגבינות ליין לא צריך להיות רק זה לצד זה, אלא יכול בצורה יצירתית להשתלב זה עם זה ולהעניק מוצר חדש ומרתק לחובבי הקולינריה הישראליים. מכאן נולדה במשותף יוזמת הגבינות ביין ואני שמח על שהצלחנו ליצורשתי גבינות משובחות עם שילוב הרמוני ומוצלח של היין האיכותי של יקב רמת הגולן – שילוב שיש בו כדי לספק חווייה מהנה לכלל החושים".
איילה זינגר, מנהלת פיתוח שיווק של יקב רמת הגולן מוסיפה: "החיבור בין היקב לבין המחלבה הוא בראש ובראשונה חיבור בין אנשים ונוצר מהרגע הראשון בו נפגשנו. רוח היצירה, הנדיבות ושמחת החיים הם המכנה המשותף שחיבר בינינו מלכתחילה (חוץ מזה שיין טוב וגבינה משובחת הולכים נהדר יחד) וממשיך להתעצם כל הזמן. אנחנו נהנים מתהליך היצירה לא פחות מאשר מהתוצאות. ועכשיו תורכם."
הגבינות החדשות 'סבואה מרלו' ו'מורבייה סנג'ובזה' ימכרו במחיר של 15 ₪ ל-100 גר'.
את הגבינות ניתן יהיה להשיג ברשתות שיווק נבחרות כמו עדן טבע מרקט, טיב טעם, סטופ מרקט ובחנויות המובחרות כגון: דוכן גן שמואל, 'מכולת גבינות' ברחוב אבן גבירול בתל אביב, 'מעדני מזרע' מרכז שוסטר רמת אביב,'פינת הגבינות' ברחוב יעבץ 2 ת"א, בשוק הכרמל ת"א ועוד. כמו כן, ימכרו הגבינותגם בחנות המחלבה שבכפר הרוא"ה. לרגל חג השבועות תקיים המחלבה יריד חווייתי קולינארי וססגוני (29.5-3.6) בו ימכרו גם הגבינות המיוחדות. לפרטים על נקודות מכירה נוספות:
www.jacobsdairy.co.il/Site/he/pages/homePage.asp
כאמור,יקב רמת הגולן ומחלבת יעקבס, הינם שניים מהבולטים והמובילים בעולם האוכל והשתייה הישראלים.
'יקב רמת הגולן', יקב הפרימיום המוביל בישראל, נחשב למייסד תרבות היין בישראל ולסמן המוביל שלה. רמת הגולן נחשבת לאזור הטוב ביותר לגידול ענבי יין. הטרואר המקומי, והטמפרטורות הקרירות בכרמים הממוקמים על רמה וולקנית ברום של 400 מטר ועד 1,200 מטר מעל פני הים מסייעים לגידול ענבי יין איכותיים ביותר. כשאלו פוגשים את הכורמים ואנשי היין של היקב המשלבים מקצועיות עם שליחות ואהבה רבה לתחום, התוצאה היא יינות איכותיים, המבטאים את כל הטוב של רמת הגולן -"ארץ היין".
גמלא סנג'ובזה המשולב בגבינת "מורבייה סנג'ובזה", מיוצר כולו מענבי סנג'ובזה שגדלו בכרמים הממוקמים במרכז ובצפון רמת הגולן. היין התיישן במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי קטנות ומציג מאפיינים של גרגירי יער ודובדבן, שמאוזנים על ידי ניחוחות פרחים מיובשים, עשבי תיבול ותבלין. זהו יין מהנה, בעל גוף בינוני ואופי זני מובהק.
גמלא מרלו עמו נעשתה גבינת 'סבואה מרלו', מורכב מענבים שגדלו בכרמים במרכז ובצפון רמת הגולן. אזורים שנמצאו מתאימים ביותר לגידול מרלו איכותי. היין התיישן במשך 9 חודשים בחביות אלון צרפתי.גמלא מרלו מראה ניחוחות דובדבן, שזיף וקליפת תפוז, לצד מאפיינים של אדמה, עשבי תיבול מיובשים ושוקולד מריר. זהו יין מרלו אטרקטיבי, הניחן בגוף טוב וסיומת מהנה.
מחלבת יעקבס מכפר הרא"ה, נחשבת למחלבת הבוטיק מהמובילות בישראל. ב-1996 עם דרך הגורסת, כי כשיש חזון, אמונה ומשפחה – שום דבר אינו בלתי אפשרי, הוקמה מחלבה בסמוך לרפת של אבי המשפחה והוחל ביצור גבינות, שהתבססו על מחברת המתכונים של סבתא לצד ידע ומלאכת הגיבון שנרכשו ממחלבות בוטיק באירופה.
כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה,תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים. במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ- 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים.
לצד שיווק הגבינות לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים, פועלת בכפר הרא"ה חנות המוכרת את מגוון המוצרים.
מחלבת "משק יעקבס"
כפר הרא"ה 38955
טלפון : 04-6366111
לאתר המחלבה:
http://www.jacobsdairy.co.il/Site/he/pages/homePage.asp
לדף הפייסבוק של המחלבה: https://www.facebook.com/JacobsCheese
דוא"ל : office@jacobs-d.com